Paket & erbjudanden Webbshop/presentkort Intranet Integritetspolicy EN / SV
Meny

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

3 snabba frågor till Stefan ”Trend-Stefan” Nilsson

08
Mar 2019

Välkommen till pop-up-utställningen Fem trender med Stefan ”Trend-Stefan” Nilsson.

Fem trender är en utställning Stefan, tillsammans med Brique, Bomullsfabriken, Sofa Company och Hugos Handel & Kök, har skapat. I samband med öppningen tog vi tempen på ”Trend-Stefans” mer personliga syn på trender och ställde 3 snabba frågor.

Vad är det mest spännande med trender?

– Jag är nyfiken på alla dessa förändrade beteenden. Ibland behöver vi hjälp att varva ner, ibland behöver vi fokus på köket så att man kan ha en trevlig kväll. De mest intressanta trenderna är kopplade till nya beteenden. Kommer vi släppa mobiltelefonen nu 2019? Kanske…

Utställningen som snart öppnar i vår butiksgalleria bygger på din trendrapport för 2019 års design- och inredningstrender. Finns där någon röd tråd som är utmärkande?

– Jag skulle säga att det just nu finns två starka företeelser eller trender. Den ena handlar om att få hjälp att gå ner i varv. Vi är konstant uppkopplade och stressade så vi vill ha ett hem eller en miljö som får att lugna och avslappnade. Där kan man se det beiga, men även alla dessa textilier.

– Den andra trenden handlar om att göra revolt mot alla dessa måsten. ”Tio tips på hur man hänger sina tavlor på väggen”. Varför måste man ha regler för det? Man kan väl göra som man vill? Hänga tavlor i badrummet eller ställa på kökshyllan, funkar väl lika bra. Vilka färger ”måste” man ha 2019? Skit i det – det här året letar vi inspiration hos människor som gillar ”sin” färgkombination. Och det passar mig. Jag gillar just nu lila, orange och mintgrönt – gärna ihop…

Hur mycket inspireras du själv av trender?

– Trender ska man inte följa utan fascineras av. Kanske till och med förfasas. Själv inspireras just nu av människor som bryter trendnormer. Sådana som Luke Edward Hall. Och det är ju en trend i sig…

Om Stefan Nilsson

Trendspanaren Stefan Nilsson spenderar drygt 20 veckor om året runtom på olika designmässor världen över för att influeras, betrakta och inhämta de starkast lysande trenderna. I år sammanfattar han dessa i fem centrala riktningar: Resting Neutrals, Evolving Elvis, Witch Craft, Africa Activism samt Sustainable Sundays. Det är utifrån dessa som Stefan tillsammans med våra butiksaktörer Brique, Bomullsfabriken, Sofa Company och Hugos Handel & Kök har utformat utställningen 5 trender. Som en trendrapport. I utställningsformat.

Fredagen den 8 mars kl. 16.00 slår vi upp dörrarna.

Läs mer om utställningen här

Varmt välkommen då!

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Uppleva

Vår egen doft

Nu finns våra doftljus till försäljning både hos
Bomullsfabriken och i vår hotellreception. Vi har, tillsammans med Hing Organics, tagit fram vår alldeles egna doft av bomull, sandelträ och citron. Ljusen är ekologiska och handgjorda i Piteå av rena och naturliga ingredienser, helt utan skadliga tillsatser eller parfym. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!