Paket & erbjudanden Webbshop/presentkort Intranet Integritetspolicy EN / SV
Meny

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Animerad kortfilm i storformat på Nääs Fabriker

30
Nov 2018

Under december månad projiceras en animerad kortfilm i storformat av animationskonstnären och filmaren Miko Söderlund på en av Nääs Fabrikers husfasader. Verket invigs fredag den 30 november.

Med konstnären Miko Söderlund fortsätter Nääs Konsthantverks och Nääs Fabrikers samarbete med att genom olika konstprojekt lyfta fram olika aspekter av Nääs Fabrikers historik. Ett samarbete som bottnar i en vilja att diskutera och undersöka områdets historik som ett komplext nätverk av relationer där teknologiska, biologiska, ekonomiska, estetiska och historiska aspekter på olika sätt har bidragit till områdets utveckling. Konstnärer inom olika konstområden bjuds in till att utifrån platsens speciella historik fritt skapa verk på fabriksområdet inomhus och utomhus. Miko Söderlund är ett känt namn inom animations- och filmindustrin och hans arbeten är ofta inspirerat av vetenskap och filosofi. Filmen som skall visas, ALGAE – Back home, bygger på frågan om hur livet egentligen uppstod på vår planet och hur vi förhåller oss till vår samtid? Ett minne av en berättelse. En hand som sträcker sig allt djupare ner.

-Miko Söderlund är en grafisk designer och en spännande visuell artist baserad i Göteborg, säger curator Mats Jansson från Nääs Konsthantverk. Hans filmer skapar alltid eftertanke och reflektion hos betraktaren. Över vår historik, våra liv, vår samtid och vår framtid, vart vi är på väg, vår delaktighet och vårt förhållningssätt till våra liv och vår gemensamma utveckling.

Miko Söderlund hemsida 

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Uppleva

Vår egen doft

Nu finns våra doftljus till försäljning både hos
Bomullsfabriken och i vår hotellreception. Vi har, tillsammans med Hing Organics, tagit fram vår alldeles egna doft av bomull, sandelträ och citron. Ljusen är ekologiska och handgjorda i Piteå av rena och naturliga ingredienser, helt utan skadliga tillsatser eller parfym. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!