Paket & erbjudanden Webbshop/presentkort Intranet Integritetspolicy EN / SV
Meny

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

4 snabba frågor till Emma von Brömssen

Vi har ställt fyra snabba frågor till Emma von Brömssen som snart gästar oss med sin jubileumsutställning.

Nu har sommarens designutställning slagit upp dörrarna hos oss. Från den 2 juni tom den 19 augusti så huserar formgivaren och konstnären Emma von Brömssen i vår galleria med sin jubileumsutställning Tio år – tio mönster. Vi ställde fyra frågor till Emma om utställningen:

Nu är vi alla allt bra nyfikna! En mönsterutställning hör ju inte till vanligheterna – vad kan vi förvänta oss? 

Jag har länge drömt om att visa mina mönster i en konst-kontext och att sätta mönstren i ett större sammanhang, i det här fallet naturligt som en inredning. Varje mönster är tryckt på unika material just för utställningen. Det finns bara den tyglängden, den limiterade upplagan av kuddar, väggkonst osv.

Utställningen heter Tio år – tio mönster, kan du utveckla?

Det var nu tio år sedan jag gick ut från Högskolan för Design och Konsthantverk och jag har valt att fokusera utställningen till tio olika mönster – detta blev till Tio år, Tio mönster. Visst har jag genom åren ritat så många fler än dessa tio utvalda mönster, så det blev att välja några personliga och lite extra betydelsefulla samt mönster som ingått i kollektioner av lyckade samarbeten. 

Går det att likställa med en konstutställning?

Ja, det är min tanke. Men på ett nytt sätt. Det blir klädda möbler istället för konstföremål, tyglängder istället för målningar…

Spännande, berätta mer!

Det finns möjlighet att komma över några unika möbelpjäser klädda i några av mina mönster. Jag gillar själv gamla möbler och har mest second hand hemma. Det är roligt att skapa något nytt av en gammal möbel och ett nytt mönster. Jag gillar kombon! Dessutom är gamla möbler oftast i solida material med hög kvalitet värt att satsa på, ta hand om och klä om. Sen kommer det finnas en limiterad och signerad upplaga av kimonos, kuddar i utvalda mönster och färger unikt för utställningen och numrerade väggprints av mönsteroriginal.

Tack Emma, detta ser vi verkligen fram emot!

Vi hälsar er alla varmt välkomna till denna sommarens designutställning!

 

Samtliga produkter från utställningen kommer att säljas exklusivt på Nääs Fabriker i butiken Brique, detta fram tom utställningens slut, den 19 augusti.

Läs mer om utställningen här 

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Uppleva

23
Jun 2018

Hop-on hop-off med Säfvelången II

Säfvelången II upprepar sin populära hop-on hop-off-tur i sommar! Vi är vi ett av stoppen tillsammans med Floda och Nääs Slott. Välkommen ombord!

Vår egen doft

Nu finns våra doftljus till försäljning både hos
Bomullsfabriken och i vår hotellreception. Vi har, tillsammans med Hing Organics, tagit fram vår alldeles egna doft av bomull, sandelträ och citron. Ljusen är ekologiska och handgjorda i Piteå av rena och naturliga ingredienser, helt utan skadliga tillsatser eller parfym. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!