Meny
Intranet EN / SV

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Sommarlovsaktivitet: Virka stort med återbruksmaterial

12
Jul 2017

Skapa i bomull & garn! Vi fortsätter med våra kulturlovsaktiviteter och har totalt 3 olika workshops i sommar. 1833 snurrade de första maskinerna i bomullsspinneriet här på Nääs Fabriker. Därpå följde nästan 150 år av produktion och förädling. Hela bruksamhället påminner förstås om detta och vad passar bättre än workshops i att idag skapa det du vill av samma material?

Datum: 12 juli
Ålder 10-15 år: kl 9.30-12.00
Ålder 16-20 år: kl 14.00-16.00
Plats: Bomullsmagasinet

Vi virkar i storformat av återbrukad textil, tex remsor av gamla t-shirts med riktigt STORA virknålar. Det växer fort och om vi vill kan vi sätta ihop hela gruppens virkningar till en stor gemensam matta eller väggtextil. Eller så piggar vi upp en plats utomhus och virkar något färgglatt direkt på plats! Med: Anna Bauer och Anna Elisa Nilson, Konstepidemin, Göteborg.

Bokning

Alla aktiviteter är gratis och bokas via: KomIn 0302-52 20 00 (mån 8–17, tis–tors 8–16, fre 8–15, lör–sön stängt)
Drop-in i mån av plats. Läs mer om kommunens sommarlovsaktiviteter på lerum.se

Om Kulturlov på Fabriken

I ett levande kulturarv finns det alltid något att göra. På loven har vi tänkt lite extra på våra små besökare när vi bjuder in till workshops, teater, musik eller dansupplevelser. Bekanta dig med omgivningarna och kombinera med en promenad, shopping & en bit mat eller fika. Visste du att det i Tollered finns allt från naturlekplats, hotell, biograf, kanotuthyrning och mycket mera? Välkommen hit!

Arrangeras av: Föreningen Smeden & Spindeln, Lerums kommun/Kultur & Fritid & Nääs Fabriker.

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Uppleva

Vår egen doft

Nu finns våra doftljus till försäljning både hos
Bomullsfabriken och i vår hotellreception. Vi har, tillsammans med Hing Organics, tagit fram vår alldeles egna doft av bomull, sandelträ och citron. Ljusen är ekologiska och handgjorda i Piteå av rena och naturliga ingredienser, helt utan skadliga tillsatser eller parfym. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!

Tips från bröllopsfotografen

Vi får många frågor om detaljer kring bröllop och fest och en återkommande är tips om fotograf eller vad man ska tänka på vad gäller fotografering vid såhär stora tillfällen. Fotograf 
Linda Jönér har sin fotostudio hos oss på Nääs Fabriker och har lång erfarenhet från just bröllopsfotograferingar. Vi frågade om tips och här är lite rekommendationer som kan vara bra att tänka på.