Meny
Intranet EN / SV

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Prova på stand up paddle boarding (SUP)

I sommar finns möjlighet att prova på SUP (stand up paddle boarding) hos oss! Vi har brädor för uthyrning i vår hotellreception.

SUP är den snabbast växande vattensporten i världen just nu, delvis för att det passar de allra flesta då det är lätt att lära sig. Det är även roligt att utöva, socialt och bra träning för hela kroppen, balans och uthållighet.

uthyrning

Brädor finns för uthyrning i receptionen.

Pris: 150:-/timme
Flytväst och våtdräkt finns.

Kontakta oss gärna om du har frågor på tfn 031-799 63 00.

Grunder och tips att tänka på

1. Kolla väder och vind innan du ger dig ut och paddlar. Starka vindar, särskilt från land, och kallt väder kan göra din paddling besvärlig. Börja gärna din paddling i riktning mot vinden så får du medvind tillbaka.

2. Bär flytväst och lämpliga kläder för dagens temperatur. Våtdräkt finns för utlåning.

3. Fäst alltid leashen (fångremmen) runt någon av dina vrister.

4. Ställ in rätt paddellängd. Ca en knytnäve högre än dig själv är en lämplig utgångspunkt.

5. Paddelbladets vinkel skall vara riktat framåt. Hela bladet skall drivas ner i vattnet under paddeldraget. Dra paddeln i vertikal vinkel nära brädans sida.

6. Om du är förstagångspaddlare – utgå från att paddla ståendes på knä de första paddeltagen för att lära känna brädan. Ställ dig sedan mjukt upp.

7. Stå ungefär höftbrett med fötterna parallellt på varsin sida om brädans bärhandtag på centrum av däcket. Sträva efter en avslappnad hållning och var mjuk i knä och höfter. Paddla med en stabil överkropp och använd kroppens stora muskelgrupper istället för att bara paddla med armarna.

8. Efter ett par paddeltag på ena sidan byter du sida genom att skifta händernas position på paddeln. Övre handen kommer ner på paddelskaftet, och undre upp på paddelgreppet.

9. Ändra brädans färdriktning genom att paddla med breda och svepande paddeltag på ena sidan tills brädan börjar svänga. För snävare svängar och inbromsning kan du även utföra paddeltag i motsatt riktning, dvs paddla baklänges på en sida av brädan tills den svänger.

10. Om du ramlar i – håll kvar paddeln i ena handen och hasa dig upp liggandes mot brädans däck. Skulle du separeras från bräda och paddel så fokusera alltid på att få tag i brädan först.

11. Ha en härlig tur på vattnet!

 

 

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Uppleva

Vår egen doft

Nu finns våra doftljus till försäljning både hos
Bomullsfabriken och i vår hotellreception. Vi har, tillsammans med Hing Organics, tagit fram vår alldeles egna doft av bomull, sandelträ och citron. Ljusen är ekologiska och handgjorda i Piteå av rena och naturliga ingredienser, helt utan skadliga tillsatser eller parfym. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!

Tips från bröllopsfotografen

Vi får många frågor om detaljer kring bröllop och fest och en återkommande är tips om fotograf eller vad man ska tänka på vad gäller fotografering vid såhär stora tillfällen. Fotograf 
Linda Jönér har sin fotostudio hos oss på Nääs Fabriker och har lång erfarenhet från just bröllopsfotograferingar. Vi frågade om tips och här är lite rekommendationer som kan vara bra att tänka på.