Meny
Intranet EN / SV

Spinnerivägen 1, 448 51 Tollered 031 – 799 63 00, hotell@naasfabriker.se

Isabelle på Brique om Nääs Fabriker

”Det skulle vara en häftig lokal på en häftig plats. Jag hade en tydlig idé om vilken typ av inredning jag ville erbjuda och det var en stil som perfekt matchar bruksstilen på Nääs Fabriker; färgskalorna, materialen, de vackra detaljerna, atmosfären. Om butiken hade legat någon annanstans hade det blivit en helt annan butik.”

Isabelle på Brique, områdets inredningsbutik, är sinnebilden för ett kreativt entreprenörskap. Efter ett privat hus- och inredningsprojekt beslöt hon att lämna yrket som sjuksköterska och helt satsa på det hon brinner för, inredning och design. Det resulterade i inredningsbutiken Brique på Nääs Fabriker, webbhandel och uppdrag som inredare.  Att butiken skulle ligga på Nääs Fabriker var självklart.

Isabelle och Brique kom till området våren 2014 vid en tidpunkt då ett intensivt visions- och utvecklingsarbete pågick på Nääs Fabriker. Resultatet av detta blev att man beslöt att stärka upp Nääs Fabriker som utflyktsmål med bl.a. fler butiker och caféer. Brique passade perfekt in i idéerna.

”Jag har verkligen utvecklats av Nääs Fabriker och allt har gått långt över förväntan. Miljön i sig ger otroligt mycket samtidigt som jag får fint stöd av människorna här. I gengäld ger jag av mitt engagemang, mina idéer och satsningen på min egen butik. Det är lätt att känna engagemang och delaktighet i Nääs Fabriker och visionen för området. Den gör att jag vill och vågar satsa 100-procentigt.”

En viktig del i visionen är att området ska öppnas upp för privatpersoner. Under det senaste halvåret har antalet besökare ökat dramatiskt, inte minst de mer långväga gästerna, men även många fler gäster från kommunen har hittat hit. Lerum är en välmående kommun som växer snabbt, och det betyder mycket för Nääs Fabriker.

En förebild för Isabelle är framgångsrika Magasin 36 i Höganäs. En omtyckt destination med butiker, restaurang, café och saluhall. Hit kommer 100-tals lunch- och butiksgäster varje dag, trots att det ligger relativt off, utan särskilt goda kommunikationer. Och verksamheterna ser ut att gå bra.

”Det är väldigt många människor som älskar och längtar efter platser som Magasin 36/Höganäs och Nääs Fabriker, platser med mycket känsla, atmosfär och en historia att berätta. Vi har en roll att fylla. För alla oss som arbetar med Nääs Fabriker gäller nu att fortsätta att utveckla och bredda upplevelsen med mer härligt innehåll och nya butiker. Vi ska ju bli Västsveriges finaste destination.”

Läs mer om Brique här.

 

Dela sidan: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Uppleva

Vår egen doft

Nu finns våra doftljus till försäljning både hos
Bomullsfabriken och i vår hotellreception. Vi har, tillsammans med Hing Organics, tagit fram vår alldeles egna doft av bomull, sandelträ och citron. Ljusen är ekologiska och handgjorda i Piteå av rena och naturliga ingredienser, helt utan skadliga tillsatser eller parfym. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om!

Tips från bröllopsfotografen

Vi får många frågor om detaljer kring bröllop och fest och en återkommande är tips om fotograf eller vad man ska tänka på vad gäller fotografering vid såhär stora tillfällen. Fotograf 
Linda Jönér har sin fotostudio hos oss på Nääs Fabriker och har lång erfarenhet från just bröllopsfotograferingar. Vi frågade om tips och här är lite rekommendationer som kan vara bra att tänka på.